maanantai 28. marraskuuta 2011

Sammalta ja tikapuita

Parvekkeella olleet callunat sanoivat sopimuksensa irti. Repäisin ne irti ruukusta ja laitoin tilalle sammalta. Keskellä ollut koristekaali sai jäädä paikoilleen. Jospa toi asetelma nyt kestäisi jonkin aikaa.




Työhuone koki myös hieman uudistusta, kun sain sinne isäni tekemät tikapuut. Tikkaat maalataan ehkä myöhemmin valkoisiksi, kunhan puu hieman kuivahtaa. Tosin tykkään niistä kyllä tuollaisinakin.



sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Ensimmäinen adventti

Mun ensimmäinen adventti kului flunssaisena iltavuorossa. Kotiin päästyäni piti kuitenkin laittaa ensimmäinen adventtikynttilä palamaan. En omista sellaista adventtikynttilänjalkaa, johon saisi neljä pitkää kynttilää vierekkäin. Enkä omista myöskään neljää samanlaista (enkä varmaan erilaistakaan) erillistä jalkaa pitkille kynttilöille, joten hyödynsin 5-haaraista kynttilänjalkaa, johon numeroin kynttilöistä neljä. Kävi se niinkin :) Rauhallista ensimmäistä adventtia kaikille ♥

keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Pakettipaja

Oon paketoinut joululahjoja tunti päiväkaupalla (tai no ainakin eilen ja tänään), huh. Joka vuosi mulla on unelma tehdä oikein kauniita paketteja. Ja joka vuosi joudun toteamaan, että olen aivan surkea paketoija. Hirveetä väkerrystä ja purkamista ja uudelleen pakkaamista toi mun homma. Jospa harjoitus tekisi mestarin. Ostin tänään tollasen tarrakoneen, joka tekee noita ihania "vanhanaikaisia" tekstitarroja. Niitä sitten liimailen lähestulkoon jokaiseen pakettiin.




Kokeilin samalla kameran säätöjäkin muuttamalla ensimmäistä kertaa valkotasapainoa. Yleensä tulee otettua kuvia automaattiasetuksilla (tai lähikuva-asetuksilla ym., joilla ei pysty muokkaamaan valkotasapainoa tai vastaavaa. Siis ehkä ei pysty :)). Pitäisi noihin järkkärin saloihin uppoutua joskus, mutta turhauttaa se kaikkien asetusten ja valikkojen määrä.

Tuolla taustalla muuten näkyy ihana Marimekon kangas, jonka bongasin tänään tehtaanmyymälästä. Ehkä se on se pieni asia, josta olen tänään kiitollinen. Ystäväni meinaten sanoi, että hän on alkanut joka päivä miettiä jonkin asian, josta on kiitollinen. Sitten huomaa, että asioita, joista olla kiitollinen, löytyykin paljon. Taidanpa itse alkaa noudattaa samaa ohjetta.

tiistai 22. marraskuuta 2011

Näpertelyä

Bongasin jokin aika sitten Korson Asema -blogista (alkuperäinen ohje ilmeisesti Ihana-lehdestä) ihanat tähtivalot. Pakkohan sitä oli matkia ja tehdä itselleen samanlaiset. Tai no melkein ainakin :) Mitään ohjetta mulla ei ollut. Pelkkä oma maalaisjärki ja hippusellinen luovuutta sen suhteen, että saan tähdet pysymään kiinni valosarjassa. Lopputulos on juuri sellainen DIY-näköinen (suomennos: Do-It-Yourself), mutta näkyypähän ainakin oman käden jälki (tosin kädet on niin askartelumassassa, että saattaapi oman käden jälkiä näkyä muuallakin...). Tarkoituksena olisi vielä tehdä toisetkin tollaset valot joululahjaksi. Tähdet on jo valmiina, valot vaan puuttuu.


Tekemäni tähtivalot pääsivät koristamaan eteisen peiliä... Olisi ihanaa näperrellä kaikkea muutakin somaa, mutta tuntuu, että ei aika oikein riitä. Keittiössä odottaisi Ikean kassillinen (Huom. Ei se kamala sininen, vaan semmoinen ihana punainen Ikean kassi, joissa on valkoisia tähtiä :)) täynnä joululahjoja, jotka pitäisi väkertää pakettiin.



maanantai 14. marraskuuta 2011

Enkelinsiipiä, puuhelmisydämiä ja karvaisia torkkupeittoja

On tullut tehtyä "muutamia hankintoja" viime päivien aikana. Löysin sohvalleni kauan etsimäni tekoturkispeiton, jee! Parvekkeelle sain viritettyä jouluvalot vanhaan oveen ja samaiseen paikkaan pääsi myös kanaverkosta tehdyt enkelinsiivet. Olohuoneeseen löytyi lisäksi numerotyynynpäällisiä, paperitähtiä ikkunoihin ja puuhelmisydän koristamaan jalkalamppua. Joululahjaostoksiakin on tullut tehtyä jo jonkin verran. Onko kukaan muu muuten huomannut, miten hankalaa on löytää kivoja joulupapereita, nauhoja ym.? Mulla on moneen otteeseen ollut jo hermot kireällä, kun ei tunnu löytyvän mitään, mitä etsii. Kyseisinä hetkinä yritän kuitenkin muistuttaa itseäni joulun todellisesta sanomasta.



Saa nähdä, koska ensilumet saapuvat tänne eteläiseen Suomeen. Valkoinen lumikerros kyllä mukavasti valostuttaisi pimeitä iltoja (ja aamuja ja päiviä...).




Musta tuntuu, että oon aika laiska bloggaaja :) Olisi mukavaa useamminkin päivitellä blogia, mutta välillä on aika ja ideat kortilla. (Korteista puheenollen, pitäisipä tänään vielä laittaa joulukortit teetätykseen...) Täytyypä sen lisäksi mennä hieroskelemaan aivonystyröitä...

keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Marraskuinen ilta

Kylläpä aika rientää. Hiljalleen täytyy alkaa miettiä joululahjoja ynnä muita. Olen ajatellut tehdä joululahjaksi joulukarkkeja, mutta postailen niistä sitten kun se on ajankohtaista. Suunnitelmia marraskuulle: sisustusjuttuja (sängyn päätyä, kehyksiä seinälle, eteiseen penkki...), päiväretki Tallinnan joulumarkkinoille, valokuvien teettämistä (yritän ainakin) ja niin edelleen. Onhan tuota kaikenlaista. Äsken kävin kaivamassa häkkivarastosta sinne vähän aikaa sitten viemäni metallitarjottimen, jotta sain sen päälle kynttelikön tuomaan tunnelmaa tummaan iltaan.

Kynttilät on sammutettu heti kuvauksen jälkeen, koska en pitänyt alustaa kovinkaan paloturvallisena. Opin myös, että kynttilät kannattaa sammuttaa tukahduttamalla, ei puhaltamalla :)




Bongasin muuten roskiskatoksesta tänään ruskean sävyiset räsymatot. Nyt pohdiskelen, että hakisinko ne sieltä itselleni...