Huh, huh ja huh. Perjantain ja lauantain välisenä yönä aloin leipoa pikkuruisia tähtipipareita itsetehdystä taikinasta. Pursottelin pipareihin päälle aluksi valmista sokerikuorrutetta, mutta huomasin sen hupenevan aivan liian nopeasti, joten käytettyäni ostamani tuubit (edit. kaapin perukoilta tietysti löytyi vielä yksi täysi tuubi, kun piparit oli jo koristeltu, aaarghh...) turvauduin itsetehtyyn sokerikuorrutteeseen (paljon tomusokeria, jonkin verran kananmunan valkuaista ja tilkkanen vettä). Itsetehtyä oli hankalampi pursottaa, joten jokaisesta tähdestä tuli aika persoonallinen. Ei taitaisi noi piparit mennä EU-standardeista läpi, mutta onpahan ainakin omin pienin kätösin tehty :)
Piparit tein samalla reseptillä, jolla mummini leipoo piparinsa.
Tässä on ohje:
TÄHTIPIPARIT
2dl siirappia
2tl kanelia
1tl maustepippuria
1tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
400g voita
400 g sokeria
1 kananmuna
2dl kermaa
3-4tl soodaa
1kg vehnäjauhoja
Koristeeksi sokerikuorrutusta ja sokerihelmiä
Voi, sokeri ja muna vaahdotetaan. Siirappi ja mausteet keitetään (kiehautetaan).
Vaahtoon lisätään kerma ja sooda sekä hieman jäähtynyt siirappiseos. Lopuksi jauhot lisätään varovasti.
Taikinan annetaan seisoa seuraavaan päivään jääkaapissa. Kauli taikina ja muotoile piparkakkumuoteilla pipareita. Nosta piparit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista noin 200C suunnilleen 5-8 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti