keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappuherkkuja

Vapun ratoksi päätin tehdä itse munkkeja. Poimin netistä ohjeen rahkamunkeille. Ohjeessa kuitenkin oli jotakin häikkää, koska sen mukaan puolen litran taikinaan olisi tullut muun muassa ruokalusikallinen suolaa. Ohjeenmukaisten vehnäjauhojen määräkään ei ollut alkuunkaan riittävä. Hyviä munkeista kuitenkin "pienen" säädön jälkeen tuli. Ystäväkin tuli syömään munkkeja, mutta joutuikin lopulta hommiin ja joutui paistamaan munkit, kun itse panikoin öljyn lämmittämisen kanssa :) Mulla ei ollut kaukana, että olisin hädissäni juoksennellut sammutuspeitteen kanssa ympäri kämppää panikoiden, että syttyykö vai eikö syty. No, hoidin sitten munkkien sokeroimisen. Otettiin myös "kilpailu", pystytäänkö syömään munkkeja lipaisematta huulia. Vaikeaa se oli ja vaati kyllä kunnon keskittymisen onnistuakseen. Sima on edelleenkin jääkaapissa valmistumassa. Eilen maistoin tilkan, mutta ei nyt ihan tähän hätään valmistunut.
 
Ennen munkinpaistoa piti saada jotakin suolaista, joten tein savulohisalaattia. Siihen laitoin seuraavia aineksia:
 
erilaisia salaatteja
kirsikkatomaatteja
kurkkua
savulohta
viinirypäleitä
paistettua halloumi-juustoa
keitettyä kananmunaa
 
Oli muuten hyvää!
 
Oon muuten jo saanut paprikasatoa parvekkeelta! Tosin kyseiset paprikat oli aikalailla tuollaisia (katso kuva alempana) ostaessani taimet. Eilen ostin myös kolme tomaatintainta, joissa on varmaan 50 pikkutomaattia. Kolme raakiletta jäi Ikean kassahihnalle ;)
 
Aurinkoista vappua! Ulkona onkin ihanan aurinkoinen ilma ja tuli kävelylläkin käytyä. Kohta ruoanlaittoon.
 




 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti