perjantai 7. syyskuuta 2012

(Eilis)Päivän löytö

Kävin eilen kirppiksellä järkkäilemässä ja tarkistelemassa pöytääni. Pitihän siellä sitten luonnollisesti samalla kierrellä ympäriinsä ja katsella, josko löytyisi jotakin ihanaa ja kiinnostavaa. Mukaan tarttuikin ihana pieni, parin euron lasipullo.

Menin kassalle jonottamaan maksaakseni pullon... Hetken kuluttua huomaan, kun läheltä kävelee nainen täyttämään kirppispöytäänsä. Bongaan hänen käsissään olevasta laatikosta ihanan pöytävalaisimen. Hiivin salamyhkäisesti pois kassajonosta ja suuntaan naisen perään. Kyselen naiselta lampusta, hintalappu näyttää 20 euroa. Nainen kertoo, ettei enää uskalla pitää lamppua, koska hänen lastenlapsensa ovat painaneet sen pöytää vasten ja lamppu sytytti pöydän palamaan. Jostakin syystä alkava päänsärky, pitkä päivä takana, nälkä, väsymys, nuukuus, kireä pipo... (tänään en enää keksinyt yhtään hyväksyttävää selitystä ;) ) en kuitenkaan vielä lamppua mukaani ottanut. Päästyäni kotiin se kuitenkin edelleen kaihersi mieltäni. Laskeskelin mielessäni lähteneeni kirppikseltä kuta kuinkin 15 minuuttia ennen sulkemisaikaa. Mielessäni eli pieni toivon kipinä siitä, että lamppu olisi siellä vielä aamulla.

Aamulla sulloin Ikean sinisen kassin olkalaukkuuni ja Converset jalkaani ja suuntasin kohti kirppistä. Olin paikalla ehkä parisen minuuttia avaamisajan jälkeen. Suuntasin pikaisesti oman kirppispöytäni ääreen ja survaisin henkariin pesemäni tunikan, koska joku oli sotkenut sen meikkivoiteella (mur...) ja otin sen edellisiltana mukaani pestäväksi. Sen jälkeen puikkelehdin hyllyjen välistä lampun luokse. Katselin pöytää ja ajattelin, että tulin liian myöhään. Ei näkynyt lamppua. Siirsin katseeni kuitenkin alahyllylle ja siellähän se kaunokainen odotteli hakijaansa. Voi sitä jälleennäkemisen riemua! :) Nostin valaisimen ostoskoriin ja jatkoin kierrosta. Mukaan tarttui myös muutama vaatekappale. Luonnollisesti välillä oli pakko vilkaista koriin, ettei kukaan vain ole napannut lamppua :D Kassallakin sain kuulla tehneeni hyvän löydön, satasella ei kuulemma varmaan kaupasta saisi. Ja onhan noita valaisimia tullut ihailtua, mutta tosiaan hintaa niillä tuntuu olevan.

Kotiin tultuani vaihdoin valaisimeen lampun. Valaisimessa oli 60W lamppu ja siinä sai olla max. 40W lamppu. Lieneekö se syynä kirjoituspöydän syttymiseen, todennäköisesti. Kunhan saan ensi viikolla ostamani klaffilipaston, valaisin päässee sen päälle valaisemaan syksyisiä iltoja. 
 
 
 
 
 
On se vaan niin IHANA :) Nyt alan jo olla melkein sitä mieltä, että olis pitänyt eilen kävellä suoraan lääkäriin, koska ei ole normaalia pystyä jättämään tuollaista ihanuutta ostamatta! :)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti